Biologische zaden

Al onze zaden kweken, oogsten en schonen we zelf. Zonder pesticiden of andere synthetische middelen te gebruiken zorgen wij ervoor dat de zaden opgroeien in een natuurlijke omgeving en dat ze niet afhankelijk worden van externe toevoegingen. Dus lokaal geproduceerd, schoon en een werkwijze die positief bijdraagt aan de biodiversiteit en omgeving.

Bloem en Oogst zorgt met veel liefde voor de bodem want dat is tenslotte waar het zaadje in ontkiemt. Door jaarlijks af te wisselen met gewassen en groenbemesting, blijven er genoeg voedingsstoffen beschikbaar in de bodem. Voor de aanleg van nieuwe teeltbedden, maken we gebruik van lokale groencompost. We werken volgens de ‘No Dig’ methode waarbij we de grond niet keren. Het intact laten van het bodemvoedselweb zien wij als essentiëel onderdeel voor het behouden van een gezonde bodem.  Zo blijft de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk en werkt Bloem en Oogst aan een gesloten kringloop.

Ontwerp je eigen pluktuin! Bij ons vind je het meest uitgebreide aanbod van Nederland aan eigen lokaal geteelde en biologische zaden, met maar liefst meer dan 50 verschillende soorten. Hier is een greep uit onze biologische collectie zaden.